2 dagen relaxen…

Hoi An, 27 april 2011, 11.19 uur locale tijd.

Bijna halverwege onze 2e volle dag in Hoi An. Het is hier voornamelijk relaxen. Het stadje is volledig toeristisch, maar er hangt een goede sfeer.

Omdat we licht wilden reizen hebben we voor ongeveer anderhalve week kleren bij ons, daarna moet je op zoek naar een laundry/wasserij. Dat is in het gemiddelde hotel best duur. Dus Bar had uitgezocht dat er net buiten de hotelpoort vrouwtjes waren die maar al te graag ook jouw laundry uitvoeren. Dus Bar op pad… Komt ze terug met 5 visitekaartjes: welke zal ik nemen? Mister Clean laundry? Number 1 laundry? Miss Lay laundry? Geen idee natuurlijk. Wij terug naar het hek. Toen we de hoek nog niet om waren stond er 1 vrouwtje al te zwaaien naar Bar. “Die neem ik,” zei Bar. Bleek Miss Lay te zijn. Miss Lay nam Bar meteen bij de hand en trok haar naar haar winkeltje, gewoon een hoekje op straat. De rest van de vrouwtjes kwam bij Bar hun eigen visitekaartje ophalen! Slim, hergebruik!
Voor ongeveer een derde van de hotelprijs hadden we de volgende dag alles gevouwen en op nette stapeltjes terug :-).

Eergisteren zijn we gaan eten in een restaurant van een Nederlandse man en Vietnamese vrouw, ‘The Lighthouse’. Een mooi restaurant aan de rand van het water, prachtig uitzicht over de rivier. Blijft een behoorlijke stap om in zo’n volkomen ander land iets op te bouwen. Maar als het lukt kan ik me wel voorstellen dat het veel voldoening geeft.

We zijn ook onze kleren gaan passen! Bar blijkt een bloemetjesjurk geregeld te hebben. Niet geheel mijn smaak, misschien gaat het nog wennen :-). Ik geloof dat Bar er ook niet helemaal zeker van is, maar goed. De rest zat prima, vandaag ophalen en de koffers herindelen…

Vanochtend zijn we naar de ‘Hoi An Day Spa’ geweest. Bar voor een uitgebreide pedicure, oftewel voeten schrapen. Ik heb een schouder, nek en hoofdmassage ondergaan, plus het milimeteren van mijn hoofdhaar. Allemaal prima, we hadden dit adres van internet en het bleek een prima keuze.

Nu even relaxen aan het zwembad, te warm om iets te doen, daarna de maatkleding ophalen en naar het strand fietsen. Morgen alweer met het vliegtuig op weg naar Nha Trang, de grootste en drukste badplaats van Vietnam.

Helaas geen foto bij deze post, kan geen publiceer-waardig exemplaar vinden…volgende keer!

Tam biet!

3 gedachtes aan “2 dagen relaxen…

  1. Barbera

    Hahahaa, ja Clau idd: wellicht heb ik eindelijk items gekocht die jij, ook al zit je aan de andere kant van de wereld, niet toevallig ook net gekocht kan hebben!! Dit is voor ons gewoon de enige manier om individueel te blijven, zie je wel, ik moest wel…;)

  2. Claudia

    Ha schatten,

    Net zitten genieten van jullie reisverslag. Klinkt heel fijn en mijn kennis rondom Vietnam is ook weer opgepoetst. En natuurlijk gaat Bar voor 4 stuks kleding, alles in 2-voud; ben vooral heel nieuwsgierig naar mijn bloemetjesjurk, ha ha ha ha.
    Veel plezier, x-je Claudia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *