5 dagen tussen de vissen…

Afgelopen 5 dagen op Kapalai waren heerlijk. Het is best apart om op palen midden in de zee te zitten. Elke nacht was het flink aan het waaien en soms regenen: gratis natuurlijke airco!

Bar heeft weer 9 duiken bijgeschreven in haar logboek. Vandaag hebben we nog een laatste snorkel gedaan: grote Lionfish, een Crocodilefish en een flinke ‘huis-Barracuda‘ waren het resultaat.

Een prima plek hier, ook al viel het weer iets tegen. We hebben veel regen en bewolking gehad. We hopen de komende dagen aan de oostkust wat beter weer te hebben…

Je komt overigens ook hier de meest vreemde duikers tegen. Het is onder water soms net een pretpark: wilde armbewegingen zijn erg populair, samen met het elkaar aantikken met de flippers. Ook snorkelen met een zwemvest aan is erg populair onder vooral Japanners, die met hele groepen tegelijk met elkaar op vakantie gaan volgens mij. En dan natuurlijk na afloop van het duiken of snorkelen elkaar op een rijtje zetten en fotograferen, poserend in de zon. Erg apart. Het meest opvallend was wel een Poolse jongen. Hij had tot voor een week geleden nooit gezwommen en had binnen 2 dagen zijn Padi-openwater duikbrevet gehaald… Terecht heeft Bar geweigerd zijn duik-buddy te zijn tijdens 1 van de boot-trips. Vervolgens heeft hij zonder buddy mee gedoken.  Zonder vragen, ook niet tegengehouden door de dive-masters hier. Vreemde praktijken bij dat sportduiken…

Morgen met de boot van 10.30 uur naar de kustplaats Semporna, waar we met een auto naar het vliegveld van Tawau worden gebracht. Drie kwartier vliegen naar Kota Kinabalu, waar we aansluitend vliegen naar Kuala Lumpur, waar we om ongeveer 20.00 uur aankomen. De volgende ochtend, – zondag, na een overnachting bij Marco – met de huurauto op pad, linksrijden! We zijn benieuwd naar de oostkust: Kuantan, Merang en Kota Bharu!

Tot snel, bye!

2 gedachtes aan “5 dagen tussen de vissen…

  1. pa en Ma

    het blijft maar genieten bij jullie.
    Jammer dat het weer wat tegenviel maar dat zal de pret niet drukken.
    Succes met het linksrijden en doe van ons de groeten aan Marco als hij zich ons tenminste nog herinnert.
    Pa en Ma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *