AtMedia2008 in Londen, eerste dag

ATMedia conferentie in Londen: een paar honderd geeks van over de hele wereld praten over de design en ontwerp kant van internet. Ik zit in een beetje weggestopt hotel, elke ochtend langs de Thames naar de locatie gelopen. Dat is wel erg grappig, langs de Big Ben en het Londen Eye, zo’n grote foeilelijke kermisattractie die de oever van de Thames een stuk onaantrekelijker maakt…. Maar daar kom ik niet voor! Hoe was de conferentie?

Om eerlijk te zijn: het viel mij al met al een beetje tegen dit jaar. Naast inhoud is ook presenteren een vak. Ik heb weinig echt geinspireerde mensen een goed verhaal horen vertellen. Jammer, want dat is waar ik voor kom: passie voor het vak en een aanstekelijk verhaal waardoor je zelf weer aan het denken wordt gezet.

Goed was het verhaal van Stuart Langridge, ‘Beyond 404’. Dat ging over http-response codes. Ja echt, HTTP-RESPONSE CODES, dat bestaat….:-). Iets moeilijks aan de serverkant, waarbij het er eigenlijk om gaat om foutmeldingen af te vangen en te gebruiken om de website en dus de gebruikers te helpen ipv te negeren. Leuk! Elke fout op de website moet je eigenlijk naar je webmasters mailen, want je kan er wat van leren. Bovendien leuk gepreseteerd! Daar hebben we wat aan.

Ook een aardig onderwerp van Indi Young van Adaptive Path: mentale modellen. Goed onderwerp uiteraard, want door het hanteren en maken van mentale modellen van je gebruikers leer je de gebruikers beter kennen, wat weer goed is in het design-proces. Ik denk dat vooral een combinatie met persona’s handig is. Moeten we naar kijken, even het boek kopen. De presentatie echter was erg saai en droog, jammer.

Als derde noem ik de presentatie van James Graham en Lachlan Hunt over de ontwikkelingen rondom HTML5. Deze mannen hadden elkaar ‘s-ochtends pas voor het eerst in real life ontmoet! Inhoudelijk brachten zij niks nieuws voor wie het HTML5 verhaal enigzins volgt. Wel leuk vond ik dan weer hun presentatie: twee ubergeeks die zeer gedreven bezig zijn om HTML5 zodanig in elkaar te sleutelen dat wij er als internetwereld echt iets aan gaan hebben. Leuk!

Dus een beetje dubbel gevoel die eerste dag. Wel weer goed is dat ik al zo’n 20 of meer nederlanders heb gezien, waarvan 5 vanuit de overheid. We zijn goed aanwezig op zo’n event!

Zou de tweede dag iets beters brengen?

2 gedachtes aan “AtMedia2008 in Londen, eerste dag

  1. Gerrit

    Arjan, inhoudelijk ben ik het helemaal met je eens. Ik vond haar presentatie echter te monotoon en niet goed ingedeeld. Zo zie je maar hoe anders het kan overkomen bij mensen :-).

  2. Arjan

    Eigenlijk vond ik juist niet dat Indi haar verhaal ‘saai en droog’ bracht. Ik denk eerder op een professionele en academische manier. Er zaten een paar grapjes in, die op zich ook erg grappig waren, maar waar niemand om lachte. Dat kwam doordat ze haar verhaal juist zo boeiend en goed bracht. Ik denk dat genoeg mensen aan haar lip hingen, ik in ieder geval wel. Inhoudelijk zat haar verhaal namelijk erg goed in elkaar.

    Erg leuk je in Londen te hebben mogen ontmoeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *