AtMedia2008 in Londen, tweede dag

Nate Koechley van Yahoo was de eerste spreker. Altijd leuk om naar hem te luisteren, hij heeft een echte drive. Als front-end developer bij Yahoo denkt hij veel na over performance, dat moet ook wel op een site waar zoveel mensen op bezoek zijn. Zijn verhaal was een echt pleidooi voor het vak van frontender.

De rest van de dag viel alweer een beetje tegen. Het leukste was nog het panel over ‘Communicating Best Practices’ onder leiding van Paul Boag. Op een onderhoudende manier werd gepraat over hoe je opdrachtgevers voor de ‘goede zaak’ kan winnen. Aardig, onderhoudend en leuk met mensen als Rachel Andrew, Patrick Lauke en Murray Rowan, maar niet om ondersteboven van te geraken.

De laatste presentatie ben ik in de hal gaan zitten om een blogpost te schrijven. Daar raakte ik aan de praat met Cathy Ma van Yahoo, zij is daar ‘community manager’. Daarvoor deed ze community gerelateerd dingen bij Wikipedia, erg interessant vanwege het werk waar ik op dit moment mee bezig ben. Vroeger wisselde je dan visitekaartjes uit, tegenwoordig is het voldoende om elkaars Twitter naam te geven :-). Ik heb ook nog geen visitekaartjes vanwege een te nieuwe functie…

Het hot-topics panel moesten wij zowieso laten schieten want het vliegtuig moest gehaald worden.

Al met al dus een beetje tegenvallend. Wel erg leuk en gezellig was het contact met de aanwezige nederlanders: Marcello, Stephan, Michael, Marc, Robert Jan, Stephen, Maaike, Marrije, Lodewijk, Arjan, Don, Albert, Wilfried en anderen: dank, doen we nog een keer, maar of dat op AtMedia2009 is ga ik zelf nog even over denken…

Een gedachte aan “AtMedia2008 in Londen, tweede dag

  1. Cathy

    I attempted to try understand your blog post but in vein… 😉

    Keep us posted on your work – it sounds like a huge project to aggregate and rebuild all governmental websites into a coherent one. Enjoy the ride!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *