Beren, landschappen en Orca’s

Gisteren en vandaag op zoek naar wildlife. We deden een korte trail en hebben meteen onze eerste zwarte beer gezien. Je weet dat er gevaarlijker dingen zijn in de wereld, maar toch loop je anders door een regenwoud als je weet dat er zwarte beren en poema’s wonen. Zeker als je inmiddels weet dat bij beiden hardlopen geen zin heeft ook al was je er best goed in op school: een zwarte beer loopt sneller dan welke 100 meter sprinter dan ook … Spot de beer:

Waanzinnig mooi landschap hier. Zeker als regen en zon elkaar afwisselen. Leeg, ruig en groen. Veel riviertjes en meren en natuurlijk de zee.

Vandaag met een boot op zoek naar whales. Het liefst orca’s als wij het voor het zeggen zouden hebben :-). Vrij snel hadden we een groep van 4 in zicht. Transient orca’s, ook wel ‘Bigg’s killer whale’ genoemd. 1 van de 3 orca typen. Deze leven in groepen van 2-6 en voeden zich met zeezoogdieren zoals zeehonden.

Na zo’n anderhalf uur bewonderen wist ik het wel zeker: de schoonheid en het gemak van het cruisen van een groep orca’s wint het met gemak van een italiaanse passeggiata of flaneren op een parijse boulevard …

3 gedachtes aan “Beren, landschappen en Orca’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *