Eerste dagen in Borneo…

Onze eerste 2 dagen op Borneo zitten erop. Erg vochtig en warm! Maar dat wisten we al uiteraard. Het resort waar we zitten is erg luxe, waarschijnlijk wordt het nergens meer zo, dan hebben we dat alvast achter de rug :-). Marco, een vriend van ons, woont in Kuala Lumpur en moet vanavond en morgenavond als DJ optreden in een bar in de stad waar wij zitten, Kota Kinabalu. Dus daar zit ik nu dit bericht te schrijven, middenin BarSU, Kota Kinabalu. BarSU is net een maand open en we trekken de afgelopen 2 dagen op met de eigenaar, Jason, en met Marco. Gezellig en altijd handig als iemand de stad goed kent.

Twee keer heerlijk gegeten, het klopt dus echt, voor goed eten kan je best naar Maleisie afreizen. Verder hebben we trouwens veel geslapen deze 2 eerste dagen, we hebben zelfs breakfast overgeslagen vanochtend… De jetlag hakt er in en even afkicken van werk en nederland.

Kota Kinabalu is een heel andere wereld dan het gemiddelde in Den Haag. De laatse jaren veel vernieuwing en groei en verandering. Oud naast nieuw, house-muziek naast traditionale dansgezelschappen en visserwoningen op palen en Filippijnse illegale bewoners naast peperdure hotels en auto’s.

Goed, de bar om me heen wordt steeds drukker, ik zie er uit als een nerd die zit te werken in de bar, patserig met de laptop op schoot, dus ik ga weer stoppen met dit eerste levensteken. Overmorgen vertrekken we op weg naar Mount Kinabalu, 4100 meter hoog. Daarna weer 1 dag terug hier in Kota Kinabalu dus dan waarschijnlijk weer een verhaaktje over de berg en onze wandeling naar de top.

Om 00.00 uur Marco “The Orange DJ” will rock this house! 🙂

Later, bye!

5 gedachtes aan “Eerste dagen in Borneo…

 1. Gerrit

  @Stephan niet om je te dollen maar die hebben we van zeer dichtbij gezien tijdens de tocht de berg op! Zeer gaaf om te zien…het regende behoorlijk gestaag dus dat kan kloppen als ik Wikipedia mag geloven 🙂

 2. pa en Ma

  Hoi trekkers!
  Leuk om wat te horen, dus toch gelukt. Vlgs. mij gaan jullie nu ong. slapen (warmte maakt moe) in de lodge a.d. voet v.d. berg. Morgen succes met de trek en heel veel genieten! Wij gaan straks naar de Zeb. met onze buren. Tot horens. Ma en Pa

 3. Eric&Patricia

  Hi vakantiegangers,

  Ga lekker in de Azie-mode, genietse en oh ja, house-se met dj Marco.
  Oh, ja op de markt, kreeft eten de Malay way! Errugg lekkerrr.

  Kuzzen,
  Eric&Patricia
  P.S. Gerrit, die lampen van jou doen het opeens niet meer; ook niet met gewone gloeilampen en ook niet met nieuwe zekeringen. Ergens een knopje die ik moet weten of ……missen ze je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *