Flickr, clusters en Polen

Ik was al enthousiast maar wordt steeds enthousiaster: www.flickr.com. Als ‘oud-fotograaf’ ben ik uiteraard altijd geinteresseerd in fotografie, dat gaat niet meer weg. De kwaliteit van foto’s op Flickr is soms echt hoog. Gewoon goede foto’s, niet ‘alleen’ vakantie-foto’s. Daarnaast verzinnen ze steeds betere functies in Flickr.

Neem de clustering. Dit jaar wordt ondermeer door de Stichting ‘Steun kinderen in Polen’ een jubileumjaar gevierd: ’25 jaar Polen in beweging’. Het is 25 jaar geleden dat de eerste ladingen hulpgoederen naar Polen gingen. Zie bijvoorbeeld http://www.poolsetoeter.nl/ Ik ben zelf in de jaren 90 diverse malen mee geweest op voedseltransporten naar Polen. Fascinerende, emotionele en ingrijpende reizen naar een mooi land.

Ik ging via Flickr op zoek naar foto’s over Polen. Via de tag ‘Poland’ kun je de resultaten dan clusteren. Je krijgt dan bijvoorbeeld clusters Warzaw, Krakow, mountains, tatra, maar ook Auschwitz, Birkenau en Zakopane. En dat alles via door gebruikers zelf aangegeven tags. Fascinerend, handig en inspirerend. Ik ben van plan de komende tijd mijn foto-archief uit mijn ‘Polen-jaren’ te digitaliseren. Ik zal dan wat resultaten via Flickr en via dit weblog laten zien.

Wie vindt er nog meer mooie clusters in Flickr?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *