Goodnight from The Police…

The Police in de Arena, 13 september 2007, zo’n 25 jaar na De Vliegermolen in Voorburg (eerdere posting)…

Het was een prima avondje. En ik weet nu echt zeker dat Stewart Copeland zo’n beetje de beste drummer ter wereld moet zijn. Ze zijn met drie, maar dat merk je nergens en dat komt volgens mij doordat zowel Copeland als gitarist Summers op een bepaalde manier zo spelen dat ze alle gaten dichten die er kunnen vallen. Daarbovenop dan Sting met die bloedmooie afgeragde Fender Precision ’53 bas met subtiele basloopjes en zang. De melodie vervolgens ligt daar bovenop en komt zo goed uit door die aaneengevlochten muzikantentapijtjes van Copeland en Summers…

Nou ja zoiets had ik bedacht dan :-)! Weet ik veel! Het was erg goed en leuk, met een mooie lichtshow.

Beste nummers wat mij betreft ‘Every Little Thing She Does Is Magic’, enorm gedreven en strak gespeeld. Daarnaast ‘Driven To Tears’, al die tussentoontjes (heet dat syncopes?), super. En natuurlijk ‘So Lonely’, het nummer dat ik nog herinner van De Vliegermolen.

Waar waren ze trouwens, mijn vriendjes en vriendinnetjes die er destijds in de Vliegermolen ook bij geweest moeten zijn? Marjan? Allard? Gelske? Harriet? Henry? Paul? Janneke? Leo? Wie waren er ook alweer bij? Ik heb wel rondgekeken maar jullie helaas niet gezien, teveel bezoekers :-).

[Foto P. Bik]

cope.jpg

“Just take a seat, they’re always free
No surprise, no mystery
In this theatre that I call my soul
I always play the starring role, so lonely”

Een gedachte aan “Goodnight from The Police…

  1. barbera

    Beste nummers wat mij betreft: Hole in my life en Next to you. Tja, die eerste plaat is voor mij nog steeds “magic”, wist gisteravond weer wanneer ik ook al weer afknapte op the Police: tijdens Do do do, da da da…(what’s in a title…) Wat een kutnummer!!! En dan Bring on the night en The bed’s too big without you niet spelen….jammer! Desalniettemin een onvergetelijke avond en band!