Grootste badplaats van Vietnam, Nha Trang

Nha Trang, 30 april, 10.47 uur locale tijd.

Terwijl in Nederland iedereen bijna opstaat om op wat voor manier dan ook Koninginnedag 2011 te vieren, zitten wij relaxt op onze veranda in het super-de-luxe Ana Mandara resort in Nha Trang. Dit is het meest luxe resort voor ons van deze vakantie. Misschien wel het meest luxe ever. Grote kamer, groot bed, supermooie badkamer. Vlakbij het strand, groot zwembad en enorm ontbijtbuffet. Gisteren op het strand gezeten in de luxe bedjes. Er is 4x een hotelmannetje langsgekomen: “wilt u misschien wat fruit (enorme fruitmand voor de neus)? Wilt u misschien een koud verfrissend doekje (doekje aangeboden met eetstokjes want dat is dan hygiënischer)? Wilt u misschien een yoghurtje met honing (keuze uit 2 smaken)? Wilt u misschien een zonnebril (doosje zonnebrillen paraat)?”
En dat alles is dan bij de prijs inbegrepen. Overigens zit hier veel meer bij de prijs in, zo hebben we prompt op ons verzoek een eigen wifi-verbinding in de kamer gekregen en kan je als je dat wilt je kleren laten opvouwen de avond voordat je vertrekt. Het past dan beter in de koffer denk ik?

Je ziet, wij zoeken hier de uitersten op. Zo hebben we bijvoorbeeld de eerste avond weer de locale eettentjes opgezocht. Op 50 meter buiten het resort een groot plein met diverse tentjes, apart drankententje en apart eet-stalletjes, zoals je ze ook wel vindt in Kuala Lumpur, Maleisië. Je kiest iets waarvan je eigenlijk niet weet wat het ongeveer wordt, maar prima eten. Zie de foto’s :-).

Hier rondlopend vallen er wel dingen op. Zo lijken zeer veel Vietnamese vrouwen standaard sokken te dragen. Ook als het heel warm is en ook in slippers. Wie kan ons vertellen waarom dat is? Nog eentje: diverse mannen lopen hier over straat met hun t-shirt opgetrokken tot onder hun kin. En dan gewoon rondslenteren. Of er niks aan de hand is, het kan zo een Jiskefet scène zijn. Wie kan mij de betekenis achter deze geheime code verklappen? Ik heb het heel even zelf geprobeerd, maar ben veel te bang dat ik daarmee iets in gang zet. Iemand van jullie bekend met deze gewoontes?

Tam biet!

eettentje Nha Trang Vietnam

Barbera aan het locale voedsel

Barbera aan het bier

2 gedachtes aan “Grootste badplaats van Vietnam, Nha Trang

 1. E en P Berkouwer

  Wat zullen jullie veel te vertellen hebben als we elkaar weer zien. Ende foto’s natuurlijk!

  Kan er misschien ook eens een foto van Gerrit langskomen (ha ha )

  We vinden trouwens de kiekjes van Bar erg leuk hoor.

  Tot de volgende keer maar weer.
  Hier gelukkig nog steeds prachtig weer met veel wind.

  Morgen Yvon (Bali ) 50 jaar!!!

 2. klaus

  we zijn weer thuis, boehoe! ow wat heerlijk, eetmarktjes en sokken in slippers. dit is een aziatisch fenomeen, niet uitsluitend vietnamees. naast sokken dragen de meesten dames ook soort sokken, armwarmers onder t-shirt met korte mouwen. ik meen dat dit het bruinen tegengaat. hoe blanker des te aantrekkelijker en hoger in de pikorde. zie whitningcremes in drogisterijen, de aziaat wil blank zijn en zo weining mogelijk aan de zon bloot worden gesteld.
  buikbloterij heb ik ook veel in caribische kant van latijns amerika gezien, geen idee wat voor een lokroep dit is.

  keep us posted!
  x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *