Heeft u verder ook nog hobbies?

‘De wereld draait door’, 5 april 2007. Hans Teeuwen speelt tafelheer bij Matthijs van Nieuwkerk. Teeuwen heeft voor een aantal gasten de brandende vraag “Heeft u verder ook nog hobbies?”, of “Heb je dan nog wel tijd voor hobbies?”.

Op de een of andere manier heeft dit enorme impact op het programma. De meeste bezoekers staan uiteraard op het verkeerde been, en proberen netjes een antwoord te geven. Bij mij heeft het tot gevolg dat ik ga nadenken over het woord ‘hobbies’.

Hobbies, wat zijn dat eigenlijk? Is dat geen grote onzin? Waarom hobbies? Gaat het er niet ‘gewoon’ om dat je je leven zo inricht dat je geen ‘hobbies’ nodig hebt? Doe de dingen die je leuk vind, of die je een goed gevoel geven. Het woord ‘hobbies’ is een soort denigrerend woord dat je eigenlijk moet zien te vermijden. Het geeft eigenlijk aan dat er dingen zijn die je leuk vind om te doen, maar waar je in het ‘normale’ leven geen tijd voor hebt…

Ook nog aardig te vermelden dat Pieter Jan Hagens een enorme zwamtheorie over ‘vrijheid’ vertelt, waar Hans Teeuwen even niets van begrijpt. Terecht, het is een onzin verhaal en gaat nergens over.

Wat mij betreft een uitzending die je even moet bekijken als je het nog niet hebt gezien, leuke tv.

Uitzending te zien via Omroep.nl: De wereld draait door – 5 april 2007