Middenin Highway 1

Tussen Pismo Beach en Monterey is een echt goed stuk Highway 1. Mooie uitzichten rondom. Het enige wat we dan doen is rondkijken en veel stoppen. ‘s-Avonds hotel/motel/inn, leuk/lekker eten, slapen en de volgende dag weer zo’n dag :-).

Onderweg natuurlijk de zeeleeuwen/zeehonden/zeeotters/roofvogels. Het was ook best wel druk met mensen, maar die proberen we dan te negeren…

Strand en dier…

De zeehonden zijn voorlopig niet weg te slaan van veel stranden in het Big Sur/ Monterey gebied. Als ze niet jagen/eten op zee rusten ze uit op de stranden. Hier lagen ze zelfs half begraven onder het zand.

‘s-Avonds hadden we een cabin gehuurd ergens in Big Sur, het Ripplewood-resort. Volgens Bar heeft Chris Zegers daar ook geslapen, geen idee of dat nou een goed teken is of niet… In ieder geval was het een mooie cabin, maar voor mij had het ook wel iets ‘Twin Peaks’ achtigs. De cabin lag vlakbij een riviertje, dat nauwelijks die naam mocht hebben, en was uiteraard omringd met allerlei andere cabins. Nadere inspectie leerde dat de sloten niet veel voorstelden, en simpel schuifje op de achterdeur was voldoende blijkbaar. Bij aankomst konden we de knoppen van de verwarming niet vinden, iets waar Bar nogal belang aan hechtte. Ik wierp er slechts een korte blik op en mijn uitleg “joh, die verwarming is aangesloten op een groter geheel, dat wordt allemaal vanzelf warm”, bleek genoeg voor Bar om het zoeken naar de ‘warmer’-knop op te geven…
Midden in de nacht wordt ik wakker en ik zie Bar opstaan, naar de muur lopen en ik hoor iets van : “Grr^%^&% er zit een thermostaatknop aan die muur…”. Blijkbaar had Bar die over het hoofd gezien… 😉

Na een voor mij aangename nacht en voor Bar een ietwat koude, zijn we om 06.30 opgestaan om vroeg te vertrekken naar Monterey. Een walvis-boottocht en een bezoek aan het Monterey-bay Aquarium stonden op het programma!

Boshutje, ergens Big Sur…

Bar heeft het wel gehad met de kou…

We hebben een uur of 5 rondgevaren in de Monterey Bay, op zoek naar dolfijnen en walvissen. Het was erg mooi om een keer te doen, je komt echt goed dichtbij. Daarna het aquarium bezocht, met veel info over zee-otters. Morgen weer terug naar San Francisco, daar waar we een paar weken geleden begonnen. We denken er nog over om de Golden Gate over te rijden. Ligt een beetje aan het weer, dat wordt vanaf nu iets minder.

Risso dolfijn in Monterey Bay

Risso dolfijn, redelijk zeldzaam om deze zo aan de oppervlakte en dichtbij tegen te komen

Fluke van een Humpback Whale in Monterey Bay

Een ‘fluke’ met de staart van een Bultrug walvis (Humpback Whale). Deze zijn het meest talrijk in deze periode en ook het minst schuw van alle walvissen.

2 gedachtes aan “Middenin Highway 1