Samen werken aan documenten

Ik schrijf graag snel. Korte gedachten, ideeën, kernachtig. Ook op mijn werk. Geen lange stukken, zeg waar het om gaat, welk probleem er is en wat er te doen is.

Vaak moeten meerdere mensen hier iets mee. Dan sturen je het document even via de e-mail rond met de vraag: ‘kijken jullie hier eens naar, graag aanvullen’! Dat komt er vaak niet van, of het resulteert in een onleesbare versie met vele aantekeningen. Een programma als Word is niet echt geschikt om snel gedachten en stukken tekst met elkaar te ‘mengen’. Iedereen maakt zijn eigen versie, en aan het eind van de rit gaat ‘iemand’ al die versie samenvoegen tot 1 geheel, als je geluk hebt.

Dat kan tegenwoordig anders. Zowel via writeboard.com als via writely.com kan je via internet met meerdere mensen tegelijk aan een document werken. Alle aanpassingen worden bewaard, de tekst is te exporteren op diverse manieren en je kunt mensen uitnodigen mee te werken of alleen mee te kijken.

Wellicht kost deze manier van werken meer tijd. Maar ik denk dat de kwaliteit van de teksten er mee kan verbeteren, en dat het draagvlak voor een gezamenlijk opgestelde tekst groter is. Zou deze manier van werken over een paar jaar normaal zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *