South Australia en Victoria

Tijd voor een post, een terugblik. Onze trip in South Australia was weer heel anders dan Queensland. Vanuit Adelaide de road trip omhoog naar Flinders Ranges, een mooie bergketen, zo’n beetje het begin van ‘de outback’. Alles is hier meteen veel droger dan aan de kust. Onze eco-villa in Rawnsley Park was een superleuke plek. Mooi uitzicht op de bergketen, een eigen huis en een eigen bbq op de veranda. Wel enorm veel vliegen, lastig wandelen :-). Na deze outback uitstap naar de wijn regio en een blokhut in de Grampians, alweer een mooie bergketen met uitgestrekte bossen. Ook deze blokhut was een topplek: boksende kangaroos in de avondschemering, ongeveer in onze voortuin.
Daarna naar de kust, via de Great Ocean Road naar Melbourne. De kustweg heeft echt spectaculaire rotsformaties. We hebben veel van dit soort natuur gezien, maar het is hier echt prachtig. De laatste plek voor Melbourne hadden we weer een eigen huisje middenin een uitgestrekt gebied. De altijd en overal aanwezige ruimte hier blijft verbazen, net als de enorm goed zichtbare sterrenhemels hier.

Dan Melbourne, weer eens een grote stad! Melbourne heeft prima buurtjes met een goede vibe. Lekkere terrasjes en goed eten. Meteen daarna door naar Sydney. Dat vinden we eigenlijk een nog leukere stad! Naar Manly Beach met de ferry. Top uitzichten over de haven met Harbour Bridge en natuurlijk Opera House. Zelfs bijna een week is te kort om alles goed te zien. Het blijft bij een mooie indruk! In Sydney ook nog familie bezocht. Tante, neef, nichten en alle kinderen daar weer onder. Erg leuk om te zien wat er van iedereen is geworden. Opgroeien en leven in Australië is toch anders dan in Nederland.

Na Sydney op naar Nieuw Zeeland!

2 gedachtes aan “South Australia en Victoria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *