Wine, coastal roads and whales

Vanochtend eerst langs de Uva Mira winery. Schijnt hele goede wijn te zijn. Ik ben niet zo’n kenner. We waren daar om 10 uur de eersten en de wijn-barman klapte uit gewoonte meteen 2 glazen op de bar met daarnaast de lijst te proeven wijnen. Heel verhaal erbij dat “het gisteravond zo’n drukke en dolle boel was geweest en dat op zaterdag ochtenden de eerste bezoekers normaliter pas om 12 uur op de stoep staan”. Proeverijtje toch maar niet gedaan. Wel 6 flessen Chardonnay gekocht. Kijken hoeveel we er over 10 dagen het vliegtuig mee in moeten nemen.
image

Vervolgens vakkundig de snelweg vermeden en de kustweg gepakt, de Whale Coast road geloof ik. Mooie weg. Strak langs de kust en voor ons toeries plekken om de whales te spotten. Onderweg naar Gansbaai, onze plek om te overnachten. In Hermanus gegeten, met inderdaad, walvissen als uitzicht :-).
image

Ook onderweg nog de pinguïn kolonie van Betty’s Bay bezocht. Reden uiteraard de ubercoole uitstraling van deze vogels: handen en armen in een willekeurige stand langs het lichaam, blik op leeg, kleur op grijs en een smoel van “ik sta hier goed, volgens mij is er niks aan de hand, en dan nog…”. En in het water zijn ze onnavolgbaar. Knappe jongens en meisjes-dieren dus! Oh ja en die Rock Hyrax vooraan op die foto is niet dood, die lag daar te relaxen.
image

Als laatste nog even een indruk van het whale watchen. Vanuit onze hotelkamer zien we de whales al liggen, maar vanaf de rotsen is het helemaal top. Omringd door wel 6 groepjes snuivende, rollende en springende levensgenieters. Met max. 3 kilometer per uur cruisen ze door het water, kijken ze wat rond en duwen ze elkaar kopje onder. Denk ik. Zou ik doen als ik daar zwom. Maar ik zat aan de kant. Ook gaaf :-).
image

image

Een gedachte aan “Wine, coastal roads and whales

  1. Rogier

    Heb ‘m even moeten opzoeken, de rock hyrax. Cool beest.
    En als ik het geheel zo lees, dan hebben jullie het wel prima naar je zin. Weer een hoge stapel onvergetelijke ervaringen… Veel plezier en geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *